Activează modul ,,vacanță” în 4 pași

Activează modul ,,vacanță” în 4 pași

geanina timofte
Redactat de: Geanina Timofte
Timp de citire: 3 minute

Este soare, vară, concediu…  pentru cei mai mulți, nu și pentru tine. Te uiți pe rețeaua de socializare și vezi chipuri fericite (mai mult sau mai puțin autentice) în peisaje minunate, la care visezi și tu cu ochii deschiși.

În sufletul tău nu e vacanță. Lucruri neterminate, conflicte înăbușite ca Răscoala de la 1907, vin peste tine și se cer rezolvate. Tu nu și nu! Ai rezolvat totul, nu ai nicio problemă. Ești Zen!

Îți afișezi zâmbetul de ieșit în oraș, dar nici acesta nu mai vrea să stea acolo unde-l pui. Te uiți în oglindă și de-acolo te privește o față obosită pe care nu o cunoști.

,,Nu, mulțumesc, nici nu vreau să te cunosc”.

Tragi de tine să faci ceva: dietă, sală, coafor, o rochie nouă care să suplinească lipsa bucuriei.

Asta era: lipsa bucuriei. Bucură-te, Bucurel!

Da, dar tu… Stop! Asta e o apărare. Fără nici un ,,dar”!

Prietena ta te sună și-ți spune că e foarte simplu: tot ce ai de făcut e să activezi ,,modul vacanță”.

Chiar nu contează că nu ești în concediu, că nu ai ajuns pe o plajă exotică, cu un cocktail sub un palmier… adu vacanța la tine în suflet!

Ok, dar cum? Nu-ți fă griji, mintea ta știe ce are de făcut odată ce ai setat modul vacanță.

Primul pas: la naiba cu dietele!

O porție maaaare de înghețată cu vanilie și ciocolată…. Corpul tău te iubește și-ți servește cu fidelitate, de atâția ani. Tu de ce-l pedepsești? Iubește-l, acceptă-l, răsfață-l! Se va armoniza singur, atunci când în interiorul tău e armonie.

Pasul doi: ieși din casă!

Nu contează unde. Plimbă-te în parc, stai pe o terasă, du-te în mall. Recomandarea mea e să fii printre oameni. Natura este fermecătoare, dar natura umană este fascinantă!

Pasul trei: ascultă muzică antrenantă și dansează!

Mie îmi place latino. În fața oglinzii, acasă, la o sală de dans ori la un club. Din păcate, la noi nu prea există cluburi pentru cei care nu mai au 20 de ani, așa că oglinda rămâne o variantă safe pentru imaginea ta neșifonată.

Pasul patru: încalcă toate regulile!

Chiar și pe cele trei de mai sus. Doar e vacanță. Nu se pune. Poți face tot ce-ți trece prin cap, ca și cum nu te-ar cunoaște nimeni. Oricum nimănui nu-i pasă, cu adevărat de ceea ce faci tu, decât în măsura în care se compară cu tine.

Vacanța înseamnă libertatea de a face tot ce-ți trece prin cap.

Vacanța înseamnă să explorezi locuri noi, situații noi de viață, oameni noi, să te explorezi pe tine în variante inedite.

Vacanța înseamnă să te răsfeți, să-ți alinți simțurile.

Cumpără-ți un buchețel de lavandă, o scoică, un parfum exotic! Pune-ți pe un platou câteva cubulețe de pepene, câteva bobițe de zmeură, ananas și ce mai vrei. Într-un pahar mare, o limonadă cu mentă. Ieși la soare pe terasă, în grădină, în balcon sau unde vrei tu. Închide ochii și savurează, pe îndelete, gustul fiecărui fruct. Bucură-te ca și cum ai savura nectarul zeilor. Lasă razele soarelui să-ți mângâie chipul și clipocitul apei (fie ea și de la robinet, dar să nu inunzi vecinii!) să-ți încânte auzul.

Mie mi-a ieșit. În așteptarea concediului, am să parodiez versurile lui Adrian Păunescu:

,,La mine-n suflet este vară/ Și vin nebuni să facă surf.”

Vacanță frumoasă, dragul meu cititor!

Geanina Timofte

Distribuie articolul:
geanina timofte
Psiholog Geanina Timofte
Cine sunt eu? Sunt un om care poate să vadă dincolo de aparențe, frumusețea sufletească. Știu că bunătatea se ascunde, uneori, în spatele unor măști de apărare. Știu că nu există oameni răi, ci oameni răniți sau neiubiți. Cred în puterea de vindecare și autodepășire a fiecăruia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole care ți-ar plăcea

Simți că ai nevoie de ajutor emoțional? Eu vin în întâmpinarea ta cu soluții pentru cele mai grele probleme prin care treci. 
Geanina Timofte: Psiholog, Psihoterapeut, Trainer & Life-coach NLP.

Ești gata de o schimbare?

Hai 3 zile în tabăra de dezvoltare personală!
Vezi detalii
cross-circle