Unde greșesc femeile în relație cu bărbații. Cum să fii mai feminină

Unde greșesc femeile în relație cu bărbații. Cum să fii mai feminină

geanina timofte
Redactat de: Geanina Timofte
Timp de citire: 6 minute

Unde greșesc femeile în relație cu bărbații, ce duce la nefericire, deși dau tot ce au mai bun?

 

Ai dat totul în relație, ai iubit, ai sacrificat, ai fost femeia ,,ideală”, însă el… s-a dus la alta! Înțeleg prin ce treci, cade cerul pe tine, iar pământul îți fuge de sub picioare. Nu poți să nu te întrebi ce nu ai făcut bine.
Te învinovățești și începi să te gândești la ce-ți lipsește ție, dar are ea, cea pentru care te-a părăsit.
Te pot asigura nici o ,,ea” nu are ceva în plus față de tine.
Și mai pot să-ți spun care este capcana cea mai frecventă în care cade o femeie în relație cu un bărbat. Rămâi alături de mine și vei afla care este această capcană și cum să ieși din ea 3 pași.

Bărbat și femeie

Celebrul psiholog, Carl Gustav Jung, identifică două dimensiuni ale psihicului fiecăruia dintre noi: animus (masculinul) și anima (femininul). Astfel, bărbatul are și o latură feminină inconștientă – anima, după cum femeia are și ea o latură masculină – animus.

Se întâmplă, uneori, din cauza unor răni emoționale, să se producă un dezechilibru de forțe între cele două manifestări psihologice.

Un bărbat poate avea o anima mult prea pronunțată, iar o femeie să se manifeste, preponderent, în energie masculină, în animus. Acest fapt afectează relația de cuplu și mai toate relațiile cu sexul opus.

Energia masculină

Bărbatul trăiește în minte, mai mult decât în inimă. El este rațional, caută soluții concrete, ia decizii cerebrale, pentru că ,,așa e logic”. Dar are nevoie să se conecteze la energia feminină, la inimă, ca la sursă de iubire și de inspirație. El împlinește dorințele femeii care-l inspiră, îl motivează.

Energia feminină

Femeia este emoțională, în mod dominant. Ea simte și acționează din inimă, ia decizii pentru că ,,așa simte” , trăiește totul intens, în vocabularul ei domină cuvintele ,,simt” și ,,vreau” (doresc). De aceea bărbatul (mintea) împlinește dorințele inimii (ale femeii).

Femeia este vulnerabilă și este puternică DOAR în vulnerabilitate. Ea are nevoie să fie protejată,  la pieptul unui bărbat puternic. De aceea este important să aibă, alături, un bărbat care să-i oglindească și să-i echilibreze emoțiile, să-i satisfacă dorințele.

Așadar, femeia deschide inima, izvorul iubirii, pentru bărbat, îl insipiră, iar bărbatul găsește soluții, devine creator, împlinind dorințele ei.  Vezi articolul:  Cinci secrete ale unei relații fericite: Unitatea cuplului

Capcana fricii de a fi femeie

Există, din păcate, multe femei care au crescut alături de o mamă rănită emoțional, nefericită în relația cu soțul, copleșită de griji, probleme, dificultăți. Inconștient, când sunt încă fetițe, acestea decid, observându-și mama, că a fi femeie este rău, este periculos.

Aceasta este cea mai întâlnită capcană în care cade o femeie.

Astfel aleg să se manifeste în energie masculină, să-și dezvolte animus.

Dacă te întrebi unde greșesc femeile în relație cu bărbații, iată : fie rămân etern adolescente, fie devin luptătoare, un fel de power woman, și acționează din energie masculină. Uneori poți întâlni ambele manifestări la aceeași femeie.

  1. Adolescenta eternă, poate fi foarte frumoasă, finuță, dar pare că timpul s-a oprit pentru ea. Corpul și chipul ei par încremenite la 15 – 20 de ani, vestimentația, gesturile, comportamentul sunt ca ale unei puștioaice, în ciuda faptului că se află la vârsta maturității. Frica neconștientizată, de a nu repeta nefericirea mamei, o ține blocată. Ea va fi ,,o copilă” ingenuă care nu va satisface, deplin, nevoia de iubire și validare a partenerului. El sa va purta ca ,,un tată”. Adesea este lipsită sau ajunge foarte greu la orgasm pentru că se sperie de intimitate și nu se abandonează.
  2. Power woman , sau femeia puternică începe să se manifeste masculin. Luptă cu armele bărbaților. Manifestarea în energia masculină nu înseamnă, în niciun caz, și o înfățișare masculină. Această femeie poate fi frumoasă, îngrijită, chiar sexy, dar gândește și se poartă după un model masculin, adesea al tatălui cu care se și identifică. Caute soluții raționale la probleme emoționale sau își neagă, pur și simplu, emoțiile. Muncește și câștigă mai mult decât partenerul ei, își asumă grijile casei, ale familiei, organizează totul, găsește soluții financiare, face credite, pune pe picioare o afacere, de una singură, plătește facturi… și mai adaugă tu ce altceva ai mai făcut în locul bărbatului.

Deși e confortabil pentru bărbatul prea slab pentru o astfel de femeie puternică, el va începe să nu se mai simtă în largul lui, să se simtă ,,castrat” psihologic. Prin urmare, vei avea lângă tine un bărbat moale, slab, care nu te va face fericită sau te va părăsi pentru alta care nu are nici pe departe calitățile tale, dar îi va da spațiu să se simtă ,,bărbat”.

Atunci trebuie să mă ,,pisicesc”? Să fiu o femeie slabă, să depind de un bărbat?

NU! În niciun caz. Dar dacă ești o femeie puternică, alege un bărbat pe măsura ta, mai puternic decât tine. O altă greșeală a femeii în relație cu bărbatul este modul în care își alege partenerul, nu întotdeauna pe măsura ei.

3 moduri de a deveni mai feminină

Amplifică-ți energia feminină  și ieși din capcana energiei masculine prin aceste 3 moduri:

  1. Fii în contact cu emoțiile tale. Ascultă-le, acceptă-le și manifestă-le. Acestea sunt sursa ta de putere. Ele te ajută să te conectezi la ceilalți oameni, ai încredere în ceea ce simți și acționează conform intuiției. Nu vei da greș. Dar acceptă că ai nevoie de un bărbat care să regleze haosul emoțional care te cuprinde, adesea.
  2. Deschide-ți inima. Nu uita că o femeie trăiește în inimă, este izvor de iubire și inspirație de aceea bărbatul care-ți găsește inima deschisă va construi imperii de dragul tău. Inima dorește, mintea împlinește. Femeia este creativă în visare, în imaginație, dar bărbatul găsește soluțiile și pune în practică tot ce femeia visează. Dă drumul iubirii către bărbatul tău și inspiră-l. Te va face fericită.
  3. Fii vulnerabilă. În vulnerabilitate se află spațiul intimității, al iubirii autentice. Dezbracă-te de apărări, de frici, de măști care te-au protejat de dezamăgiri, dar nu au dat voie nici iubirii autentice să ajungă la tine. Cere ajutorul bărbatului, pentru că asta face el, protejează femeia. Arată-ți slăbiciunea: el nu dorește un partener pe câmpul de bătălie, nici un adversar. Nu-i invada spațiul. Fii izvorul la care-și ostoiește setea și prinde putere.

Când te afli în energie feminină, atragi bărbatul potrivit care te face fericită.

E simplu: inima ta deschisă este izvorul de iubire și inspirație de care are nevoie. Prin urmare, el te va iubi și te va proteja cu recunoștință.

Este necesar ca energia să circule dinspre inimă spre minte și dinspre minte spre inimă, pentru a exista un echilibru între bărbați și femei. Așa funcționează corect orice tip de relație bărbat – femeie, fie că e vorba de mamă – fiu, soră-frate, parteneri de afaceri sau soț-soție.

Dacă vrei să afli cum să devii mai atrăgătoare și irezistibilă pentru un bărbat, abonează-te la site-ul meu, la canalul youtube, și voi veni curând cu un nou articol și un video pentru tine. Până atunci intră pe linkurile de mai jos și află mai multe despre relațiile de cuplu și despre alte subiecte de psihologie și dezvoltare personală.

Îți amintesc că sunt alături de tine cu încredere și respect.

Psihoterapeut, Geanina Timofte

Distribuie articolul:
geanina timofte
Psiholog Geanina Timofte
Cine sunt eu? Sunt un om care poate să vadă dincolo de aparențe, frumusețea sufletească. Știu că bunătatea se ascunde, uneori, în spatele unor măști de apărare. Știu că nu există oameni răi, ci oameni răniți sau neiubiți. Cred în puterea de vindecare și autodepășire a fiecăruia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole care ți-ar plăcea

Simți că ai nevoie de ajutor emoțional? Eu vin în întâmpinarea ta cu soluții pentru cele mai grele probleme prin care treci. 
Geanina Timofte: Psiholog, Psihoterapeut, Trainer & Life-coach NLP.

Ești gata de o schimbare?

Hai 3 zile în tabăra de dezvoltare personală!
Vezi detalii
cross-circle