Cauzele psihice ale bolilor. Vindecă-te 5 în pași

Cauzele psihice ale bolilor. Vindecă-te 5 în pași

geanina timofte
Redactat de: Geanina Timofte
Timp de citire: 4 minute

Știai că multe boli au, de cele mai multe ori, o cauză psihică? Emoțiile noastre se află în strânsă legătură cu corpul. Ele apar în sistemul limbic al creierului apoi, cu ajutorul neurotransmițătorilor, se manifestă la nivel corporal.

Acest lucru e valabil atât în cazul emoțiilor negative, cât și al celor pozitive. Sigur ți s-a strâns stomacul de emoție, înaintea unui examen, ai avut o apăsare în piept când te-ai întristat sau ai simțit un nod în gât când ai trăit un sentiment de neputință.

Scopul emoțiilor 

Scopul emoțiilor este să fie un radar care ne oferă informații asupra mediului. Emoțiile negative ne avertizează asupra pericolului din exterior. Așadar au un scop pozitiv.

  • Frica te protejează de un pericol extern.
  • Furia te apără de abuzul din partea semenilor și îți dă energia de a acționa.
  • Tristețea te avertizează că trăiești și acționezi împotriva binelui tău.

Când îți negi emoțiile sau nu le asculți ,,mesajul”, ele nu dispar, ci se manifestă la nivel corporal, îmbolnăvind organul cu care se află în relație.

Furia reprimată îmbolnăvește, fie stomacul, fie ficatul și organele aferente acestuia, în funcție de tipul de conflict care a determinat această reacție. Îți sunt familiare, și ție, expresiile ,,a avea nervi la stomac” (furie), ,,a-și face inimă rea” (tristețe, dezamăgire) sau ,, a te strânge în spate” (frică).

Când apare boala psihosomatică

Este important să mergi la medic, să faci investigații și să urmezi tratamentul prescris. Uneori, însă, acest lucru nu e suficient. Dacă boala are o cauză psihică, atunci reapare sau nu răspunde la tratament medicamentos. De aceea este important să tratezi și cauza emoțională.

Fă o analiză a vieții tale. Află ce nu merge bine în viața ta. Analizează traumele, conflictele interioare sau cu ceilalți, felul în care te simți în relația de cuplu, dacă ți-ai urmat îndemnul inimii.

Într-o primă etapă, emoția trage un semnal de alarmă asupra acestor ,,pericole”. Dacă o ignori ea se va manifesta printr-o durere la nivelul organului cu care se află în relație. Dacă vei continua să o reprimi va îmbolnăvi organul respectiv, obligându-te, astfel, să iei măsuri.

Vindecă-te în 5 pași

Ți-am pregătit o tehnică de autovindecare în 5 pași, care folosește puterea de autosugestie și imaginația. Cu siguranță ai auzit de oameni care s-au vindecat, în mod miraculos, când medicina nu le dădea o șansă, după cum sunt cazuri care s-au încheiat cu deces deși nu părea să fie grav.

Iată ce poți face pentru a vindeca o boală psihosomatică!

  1. Intră în legătură afectivă cu organul bolnav. Interiorizează-te și ia legătura, imaginar, cu organul afectat. E o parte a corpului tău, nu o fă cu furie sau revoltă, ci cu blândețe și iubire, așa cum ar face-o un părinte bun cu propriul copil.
  2. Întreabă boala. E clar că organul tău s-a îmbolnăvit pentru că nu i-ai satisfăcut niște nevoi emoționale sau fizice. Întreabă-l ce nevoie are, iar primul gând care-ți vine în minte, din mentalul inconștient, este și răspunsul la întrebare.
  3. Intră în contact cu emoțiile tale. Pune o palmă în dreptul organului bolnav și fii atent la emoția pe care o simți. Este aceeași care a dus la declanșarea bolii. Doar conștientizează.
  4. Răspunde la întrebarea ,,Ce nu funcționează bine în viața ta?”. Îți spuneam că anumite situații conflictuale, abuzuri sau neîmpliniri nu rămân indiferente minții emoționale. Emoția se manifestă avertizându-te să faci schimbările necesare binelui tău.
  5. Vindecarea conștientă. Concentrează-ți atenția asupra organului bolnav și vizualizează cum iubirea curge din inima ta, spre acesta și-l vindecă până la nivel celular. Fă asta zilnic, timp de minim 10 minute. Ajută și o muzică de meditație pe care o poți găsi pe YouTube, sau orice melodie liniștitoare, în timpul exercițiului.

În această perioadă nu uita să lucrezi asupra cauzelor care au dus la apariția bolii, făcând schimbările necesare în viața ta. Înlătură, astfel, cauza care a determinat răspunsul emoțional și învață să te împrietenești cu emoțiile tale.

Lasă un comentariu și răspunde prin Da sau Nu, dacă dorești să afli detalii privind legătura dintre fiecare emoție și boala prin care somatizează corpul.

Îți doresc, drag cititor, să ai echilibru emoțional și un corp sănătos.

Psihoterapeut Geanina Timofte

 

 

 

 

 

 

Distribuie articolul:
geanina timofte
Psiholog Geanina Timofte
Cine sunt eu? Sunt un om care poate să vadă dincolo de aparențe, frumusețea sufletească. Știu că bunătatea se ascunde, uneori, în spatele unor măști de apărare. Știu că nu există oameni răi, ci oameni răniți sau neiubiți. Cred în puterea de vindecare și autodepășire a fiecăruia.

5 comments on “Cauzele psihice ale bolilor. Vindecă-te 5 în pași”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole care ți-ar plăcea

Simți că ai nevoie de ajutor emoțional? Eu vin în întâmpinarea ta cu soluții pentru cele mai grele probleme prin care treci. 
Geanina Timofte: Psiholog, Psihoterapeut, Trainer & Life-coach NLP.

Ești gata de o schimbare?

Hai 3 zile în tabăra de dezvoltare personală!
Vezi detalii
cross-circle