Schimbă-ți viața. Împlinește-ți visul

Schimbă-ți viața. Împlinește-ți visul

geanina timofte
Redactat de: Geanina Timofte
Timp de citire: 4 minute

Sunt momente, în viață, când ne simțim nefericiți, fără să avem un motiv anume. Poate avem un statut economic mulțumitor, suntem mulțumiți de relație/ familie, de viața pe care o ducem și totuși…

De ce să fii nemulțumit?

Pentru că ai nevoie de mai mult. Apare o criză existențială în viața ta care te obligă să vrei mai mult, să faci o schimbare.

Avem un fel de ,,radar interior” care ne spune, cu ajutorul emoțiilor, când e cazul să facem schimbări, chiar dacă lucrurile par că merg bine. Cel mai adesea, tristețea e primul semn al necesității unei schimbări.

Scopul vieții este de a evolua permanent. Nu putem păstra o stare de fapt, chiar dacă este confortabilă. Viața ne obligă să facem schimbări, să facem saltul, în vederea evoluției. Dacă nu faci schimbări atunci când simți tristețea, când ești în rutină, viața te forțează prin evenimente dureroase, prin probleme pe care le depășești doar prin evoluție a conștiinței.

Problemele și schimbarea

Din când în când, oricât de împliniți am fi, pe toate planurile, apare câte o criză, o problemă care ne tulbură echilibru. Nu ține de noi: viața își urmează cursul firesc, așa cum face și natura. Furtunile vin, nu pentru că cineva acolo sus vrea să ne pedepsească. Vin pur și simplu.

Uneori ne pierdem locul de muncă, alteori ne îmbolnăvim, suntem părăsiți de omul iubit, ne moare cineva drag. După cum sunt evenimente la scară globală, războaie, schimbări socio-politice, economice. Iată, acum ne confruntăm cu o pandemie cu efecte în toate domeniile vieții.

Ce faci tu, în fața acestor provocări! Despre asta este vorba.

Poți alege să te prefaci că nu vezi ceea ce nu-ți place și că lumea e neschimbată, astfel că încerci să păstrezi lucrurile exact așa cum au fost. Dar te încrâncenezi inutil, căci nimeni nu poate înota împotriva curentului. Risipă de energie și de timp.

Sau poți cădea în deznădejde, renunțând să mai lupți, depui armele în fața vieții. Accepți resemnat că nu poți face nimic și adopți o atitudine de negare. Privești în altă direcție sau te amăgești cu iluziile adicțiilor de alcool, droguri, muncă, rețele de socializare...

Sau mai ai o variantă: adaptarea. Iar adaptarea înseamnă evoluție. Fie că te adaptezi schimbărilor din viața ta personală, fie că te adaptezi acelor schimbări la scară mondială, rezultatul va fi o creștere a ta. Capacitatea de a te adapta este esențială nu doar succesului, ci și echilibrului interior.

Schimbările sunt vitale pentru echilibru și sănătatea emoțională. Nu e confortabilă schimbarea, când viața pe care o trăiești e ,,călduță”. Nu e atât de rău încât să fii motivat pentru schimbare.

Visul care te cheamă

Fiecare dintre noi vine cu o menire pe această lume, un talent, un har, o abilitate care se transformă într-un vis. Unii își urmează visul, alții îl pierd printre amintiri. Undeva, în fața ta, se află visul tău cel mai frumos, menirea ta la care ai renunțat pentru că ai făcut un compromis cu confortul.

Toți ne dorim confort material, social, dorințele acelea pe care le avem toți, dar acestea nu ne fac fericiți pe termen lung. Devin rutină și dispare bucuria de a trăi.

S-ar putea ca tu să simți că-ți trăiești visul. Dar atunci intervine o altă dilemă.

E numai atât? Oare nu ar trebui să-ți construiești un alt ideal, un alt vis? Viața înseamnă mișcare, iar mișcare se face din motivația de a ajunge undeva. Scopul omului este evoluția permanentă, iar ca să faci asta ai nevoie de un motor emoțional, dorința.

Dacă ai avea o baghetă magică și ai putea să creezi cea mai bună variantă a ta, cum ar fi viața? Fă un exercițiu de imaginație și lasă-te inspirat de toate filmele pe care le-ai văzut, de cărțile citite, de artiștii admirați, de oamenii pe care i-ai cunoscut.

Dă-ți voie să-ți imaginezi, fără limite, visează și fă din visul tău, dorința care-ți dă motivația să rezolvi orice problemă și să-ți schimbi viața.

În viața noastră există o mulțime de gratii pe care ni le punem noi înșine: gratiile confortului, ale fricilor, ale prejudecăților. Dar cheia este la tine. Deschide colivia și eliberează-te de toate gratiile.

Întinde aripile spre visul tău cel mai frumos!

Psiholog Geanina Timofte

Distribuie articolul:
geanina timofte
Psiholog Geanina Timofte
Cine sunt eu? Sunt un om care poate să vadă dincolo de aparențe, frumusețea sufletească. Știu că bunătatea se ascunde, uneori, în spatele unor măști de apărare. Știu că nu există oameni răi, ci oameni răniți sau neiubiți. Cred în puterea de vindecare și autodepășire a fiecăruia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole care ți-ar plăcea

Simți că ai nevoie de ajutor emoțional? Eu vin în întâmpinarea ta cu soluții pentru cele mai grele probleme prin care treci. 
Geanina Timofte: Psiholog, Psihoterapeut, Trainer & Life-coach NLP.

Ești gata de o schimbare?

Hai 3 zile în tabăra de dezvoltare personală!
Vezi detalii
cross-circle