Bărbatul perfect. Află cum să-l găsești

Bărbatul perfect. Află cum să-l găsești

geanina timofte
Redactat de: Geanina Timofte
Timp de citire: 4 minute

Fericirea în cuplu este foarte importantă. De altfel, oricât de multe satisfacții ai avea, femeie sau bărbat, nu te poți simți pe deplin împlinit, dacă nu iubești și nu ești iubit.

Satisfacția în relația de cuplu este foarte importantă pentru echilibrul nostru emoțional și chiar pentru sănătatea noastră.

Fetele, femeile singure sunt în căutarea ,,bărbatului perfect”, acela despre care au auzit în poveștile copilăriei sau în romanele adolescenței. Această căutare este întreținută și de industria cinematografică, prin filmele romantice care au atâta căutare în rândul femeilor.

Cum arată bărbatul perfect

Hai să vedem, mai întâi, portretul bărbatului perfect: puternic, cuceritor, dur, sigur pe el, un fel de mascul alfa realizat din toate punctele de vedere. În același timp trebuie să fie și romantic, tandru, cald, atent la nevoile tale, gata să-ți facă pe plac, să te asculte, să petreacă timp alături de tine....

Ceva parcă nu se leagă, nu-i așa?

Pentru simplu motiv că ori e albă, ori e neagră. Nu poate fi și una și alta. Sigur, există și nuanțe de gri, dar nuanțele de gri nu se potrivesc cu tiparul ,,mister perfect”.

Ori tocmai în aceste nuanțe dintre extreme se află partenerul real, concret. Așa că revino cu picioarele pe pământ, filmele romantice sunt mincinoase. Bărbatul perfect nu o să alerge la aeroport după tine și nu o să-ți presare calea cu petale de trandafir. Dacă o face, totuși, sigur nu intră în categoria bărbatului alfa.

E adevărat că, bărbați sau femei, avem o imagine a partenerului ideal. Inconștient sau nu, căutăm acest partener ideal, dar nu-l găsim niciodată. De ce? Pentru că nu există!

Bărbatul perfect, dragă prietenă, e acela perfect pentru tine. Acela care ți se potrivește ție. Pentru că și tu ești femeia perfectă pentru bărbatul căruia i te potrivești.

Important e altceva, atunci când vine vorba de un partener de cuplu.

partenerul ideal

Ce este important la un partener de cuplu

  1. Să te iubească. Dragostea e fundamentul oricărei relații. Fără dragoste, e ca și cum ai construi o casă fără fundație.
  2. Să te respecte. Să te trateze ca pe un partener egal, ceea ce ești, de fapt, în cuplu, nu ca pe o proprietate. A iubi nu înseamnă a stăpâni.
  3. Să te susțină. Să-ți fie alături și să te sprijine, fie că e vorba de profesie, fie că e vorba de familie, copii.
  4. Să aibă valori și principii de viață comune cu ale tale.
  5. Să aibă un scop al lui. Este foarte important acest lucru pentru un bărbat, chiar dacă aveți si scopuri comune.
  6. Să fie deschis spre comunicare. Întrun cuplu apar și conflicte, crize relaționale, absolut firești. Comunicarea este calea prin care orice problemă poate fi rezolvată.
  7. Să te simți bine în preajma lui, să fii tu însăți, să simți că lângă el poți crește.

Restul calităților le poți adauga, așa cum adaugi condimente, după gust, în rețeta preferată. Fiecare femeie are propriile preferințe, în ce privește calitățile partenerului ,,ideal”.

Unde sunt defectele?

Și tu și el, fiecare dintre noi avem defecte, dacă le putem numi așa. Adică acele trăsături indezirabile pentru celălalt. Ceea ce nu se încadrează în modelul de comportament, de viață, al altcuiva.

Și dacă toți avem aceste defecte, ce e de făcut?

Secretul este să le acceptăm doar pe acelea cu care știm că putem conviețui. Care sunt acceptabile. Ceea ce este acceptabil pentru mine, poate e inacceptabil pentru tine.

De exemplu, faptul că bărbatul perfect fumează, s-ar putea ca pentru o femeie să fie dezagreabil, dar pentru alta să fie în regulă. Faptul că soțul e mult timp plecat de-acasă, cu jobul, e de neconceput pentru una, acceptabil pentru alta. Lista poate continua...

Așa că nu mai căuta bărbatul perfect, caută-l pe acela potrivit ție, un bărbat pe măsura ta. Important e să-ți știi măsura.

Să iubiți și să fiți iubite!

Psiholog Geanina Timofte

 

Distribuie articolul:
geanina timofte
Psiholog Geanina Timofte
Cine sunt eu? Sunt un om care poate să vadă dincolo de aparențe, frumusețea sufletească. Știu că bunătatea se ascunde, uneori, în spatele unor măști de apărare. Știu că nu există oameni răi, ci oameni răniți sau neiubiți. Cred în puterea de vindecare și autodepășire a fiecăruia.

One comment on “Bărbatul perfect. Află cum să-l găsești”

  1. Minunat articol.Vă citesc site.ul dvs, cu interes. Este o întrebare la care nu știu să răspund și care o reprezinta chiar titlul articolului : Cum sau unde să găsesc acest partener ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole care ți-ar plăcea

Simți că ai nevoie de ajutor emoțional? Eu vin în întâmpinarea ta cu soluții pentru cele mai grele probleme prin care treci. 
Geanina Timofte: Psiholog, Psihoterapeut, Trainer & Life-coach NLP.

Ești gata de o schimbare?

Hai 3 zile în tabăra de dezvoltare personală!
Vezi detalii
cross-circle