Permite miracolelor să se manifeste în viața ta

Permite miracolelor să se manifeste în viața ta

geanina timofte
Redactat de: Geanina Timofte
Timp de citire: 3 minute

Sunt perioade din an când ne gândim la acele momente din viața noastră, când miracolele făceau parte din existență. Este vorba despre perioada copilăriei, mai ales, chiar dacă ne putem întâlni cu miracolul, întreaga noastră existență.

Fie că ai avut o copilărie fericită, fie că ai avut momente triste, ai avut o ,,baghetă magică” pe care o foloseai ca un adevărat vrăjitor. Este vorba despre imaginație. 

Rolul imaginației

Cu ajutorul imaginației ai reușit să te creezi pe tine, cel de azi, să depășești momente dificile ale vieții și să-ți împlinești visuri. Te-ai născut cu această capacitate de a visa cu ochii deschiși, fără limite, ca apoi, prin joc, să transformi visul în realitate.

Capacitatea de a visa și de a-ți imagina, făcea ca totul să fie posibil și nicio limită să nu existe în calea ta. Se știe că orice realitate de planul fizic a fost, mai întâi imaginată, a fost, poate, o fantezie ciudată de-a vreunui excentric, dar peste ani, avea să facă parte din normalitate. 

E suficient să-ți aduc aminte că multe aspecte ale realității de astăzi, erau, cu puțin timp în urmă, doar visuri și fantezii. De la capacitatea omului de a zbura printre nori sau a călători pe sub apă, până la a putea comunica în timp real, cu cei dragi, din orice colț al lumii.

Te-ai obișnuit cu electricitatea, telefonul, cu internetul, cu zborul cu avionul. Dar ai uitat că doar cu o sută, două de ani în urmă, acestea intrau în categoria miracolelor ,,imposibile”.

Sunt convinsă că miracole se întâmplă și la scară individuală, în viața fiecăruia dintre noi. Un copil venit pe lume, când nimeni nu se mai aștepta, o boală ,,fără leac” vindecată, în ciuda previziunilor medicale. Poate întâlnirea sufletului-pereche, evitarea unei nenorociri, faptul că scapi cu viață dintr-un accident cumplit.

Coincidențe, abilități sau talente, spune-le cum vrei și hrănește-ți mintea rațională. În inima ta știi că sunt miracole.

Unde au dispărut miracolele?

Din păcate, adulții din viața ta, ți-au alungat Visătorul interior, prin porunci ca ,,Nu mai visa cai verzi pe pereți!” ,, Coboară cu picioarele pe pământ!”, ,,Astea-s prostii, nu au legătură cu realitatea!”. Iar tu, copil fiind, te-ai supus, i-ai crezut și ai pierdut capacitatea de a visa cu ochii deschiși.

Mintea rațională ne ajută în multe situații, dar ne și blochează evoluția. Când te confrunți cu o problemă, cauți soluții logice, dar mintea rațională ne oferă soluții doar pe baza experiențelor și cunoștințelor avute.

Ea nu acceptă posibilitatea ca tu să-ți schimbi viața și trăiești o existență plenară și fericită. Traseul tău de până acum nu demonstrează logic, această posibilitate. În plus, te mai sabotează și vocea interioară a părinților ,,introiectați” (,,nu voi putea”, ,,nu am eu șansa aceasta”, ,,sunt prostii”).

Cheamă miracolele în viața ta

E vremea să te întorci la ,,Visător” și să te împaci cu el. Pune-l la treabă și permite-i să viseze și să te învețe să-ți imaginezi și să te imaginezi, fără limite. Doar așa poți să-ți transformi viața.

Pur și simplu fii din nou copil. Nu-ți mai pune limite, nu te mai îndoi, nu mai lăsa rațiunea să te saboteze. Fii artist, fii creator. Fii creatorul vieții tale.

Mai întâi joacă-te și pretinde că ești un copil. Cum ai vrea să fie viața ta? Ce ai vrea să ai și să fii? Imaginează-ți că ai deja, toate acestea, că trăiești în această poveste minunată. Simte emoțiile bucuriei ca și cum visul ți s-a împlinit.

Care vis? Acela pe care ,,Visătorul” interior l-a imaginat pentru tine. Rațiunea îți spune că nu se poate? Închide-i ușa în nas, ca un copil ,,surd” la critica părinților.

Fă, zilnic, acest exercițiu, apoi deschide ochii. Crezi și așteaptă, cu bucurie, miracolul care bate la ușa vieții tale.

Miracolele sunt la orice pas, trebuie doar să credem în ele și să le face loc în viața noastră. Sunt sigură că în viața ta au existat câteva miracole care au contrazis mintea rațională. Care sunt acestea?

Psiholog Geanina Timofte

 

Distribuie articolul:
geanina timofte
Psiholog Geanina Timofte
Cine sunt eu? Sunt un om care poate să vadă dincolo de aparențe, frumusețea sufletească. Știu că bunătatea se ascunde, uneori, în spatele unor măști de apărare. Știu că nu există oameni răi, ci oameni răniți sau neiubiți. Cred în puterea de vindecare și autodepășire a fiecăruia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole care ți-ar plăcea

Simți că ai nevoie de ajutor emoțional? Eu vin în întâmpinarea ta cu soluții pentru cele mai grele probleme prin care treci. 
Geanina Timofte: Psiholog, Psihoterapeut, Trainer & Life-coach NLP.

Ești gata de o schimbare?

Hai 3 zile în tabăra de dezvoltare personală!
Vezi detalii
cross-circle